Kansainvälisyys näkyy ja on luonteva osa toimintaamme

Merikarvian lukio ja yläkoulu toteuttavat joka lukuvuosi vähintään yhden kansainvälisen hankkeen. Satoja koulumme oppilaita on osallistunut niihin ja saanut arvokasta kulttuurista pääomaa ja kielitaitoa oltuaan yhteydessä nuoriin ympäri Eurooppaa ja vierailtuaan useissa maissa. Olemme nähneet Pyhän Markuksen torin Venetsiassa, kavunneet Eiffel-torniin Pariisissa, ihailleet Trafalqarin aukiota Lontoossa, käyneet Euroopan parlamentin rakennuksissa Brysselissä ja Strasbourgissa sekä ihmetelleet Kremlin muureja Moskovassa.

Koulumme periaatteena on, että kaikilla oppilailla ja opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua hankkeisiin. Tosin osallistumisen edellytyksenä on ahkera opiskelu reaaliaineiden tutkielmakurssilla yläasteella tai projektityökurssilla lukiossa. Meille on tärkeää, että hankkeeseen osallistuminen ei ole vain matkailua vaan aitoa opiskelua ja tutustumista kohdemaan kulttuuriin. Hankkeista tehdään aina yhteinen kuva-cd ja matkapäiväkirja, joiden helmiä esitellään myös muille koulun oppilaille.

Tässä muutamia hankkeidemme kohdemaita. Myös ystävyyskoulujemme opiskelijat ovat vierailleet monesti Merikarvialla. Tarkempia kuvauksia eri vuosien hankkeista löytyy hankkeiden omilta kotisivuilta (linkit vasemmalla).