Sivusto on suunniteltu tavallisille selaimille, jotka noudattavat sovittuja web standardeja. Sivuja on kuitenkin mahdollista lukea vanhoillakin selaimilla.


Merikarvian lukio

Moodle-
verkkoympäristö

moodle -verkkoympäristö

Helmi

Helmi

Edumerikarvia O365 -pilvipalvelu

Office 365

Digiyouth -hanke

Digiyouth -hanke

Adobe Connect

Adobe Connect

Google Classroom

Google Classroom

Ylioppilastutkinto

Ylioppilastutkintolautakunta

Facebook-yhteisö

Merikarvian lukion Facebook-yhteisöin english

Tervetuloa Merikarvian lukion sivuille!

Lukion opetussuunnitelmat uudistuvat ja siinä samassa uudistuvat myös sivumme. Merikarvian lukio on pienehkö noin 90 opiskelijan oppilaitos. Tämä on siitä erikoinen, että se on opiskelijoilleen täysin ilmainen. Opiskelija siis saa kaikki tarvitsemansa, kirjat, tietokoneet, koulumatkat ym. lukion puolesta käyttöönsä ja säästää näin selvää rahaa. Lukiossamme ovat painotuksina kansainvälisyys ja yrittäjyys, joita tarjotaan valittaviksi joka vuosi ja ne toteutuvat, mikäli opiskelijat niitä valitsevat.

Meillä on yhteistyökumppaneita yli kymmenessä maassa ja suhteet toimivat tarpeen tullen mutkattomasti. Lukemattomat nuoret ovatkin saaneet elinikäisiä ystäviä ja kokemusta yhteisten hankkeiden tekemisestä ja asumisesta perheissä tai suurkaupunkien vilinässä hostelleissa. Kansainvälisyyshankkeistamme näet paremmin projektit -osion alta. Juuri päättyi Islanti-projekti, ja tänä lukuvuonna on käynnissä hanke, jossa yhteistyökumppanina on Liceo Moretti -lukio Pohjois-Italiasta. Yhteistyö italialaisten kanssa jatkuu digitaalisilla alustoilla koko lukuvuoden, mutta vierailimme Italiassa myös paikan päällä jo heti syyslukukaudella, ja italialalaiset tulevat keväällä huhtikuussa viikoksi Suomeen.

Tällä hetkellä lukiossamme on menossa myös neljän maan kansainvälisenä yhteistyönä toteutettava DigiYouth-hanke, joka kestää 3 vuotta. Tähän hankkeeseen liittyy myös korkeakouluyhteistyötä, sillä hanketta koordinoi virolainen Tarton yliopisto. Suomesta mukana on Turun yliopiston OKL:n Rauman yksikkö. Hankkeessa opiskelijat perustavat opiskelijatiimeissä omia StartUp-yrityksiä, ja työskentelyssä yhdistyy yrittäjyys, digiosaaminen ja kansainvälisyys.

Yrittäjyys on toinen painopistealue ja lukiossamme toimii jatkuvasti nuorten perustamia yrityksiä.

Opettajamme ovat työhönsä motivoituneita ja avarakatseisia ja tavoitteenamme on vain opiskelijan paras. Opetuksen ohella lukiossamme on laaja tukipaketti alkaen tukiopetuksesta ja erityisopetuksesta psykologiin, psykologiseen erikoisairaanhoitajaan ja kuraattoriin. Kuraattorille pääsee heti.

Yhteistyö oppilaskunnan kanssa on mukavaa ja jatkuvaa. Opettajakunta on suurelta osalta yhteistä yhteiskoulumme kanssa ja lukiossa on omia virkoja 7.

Lukio tekee vuosittain lukuisia vierailuja opintojen puitteissa kulttuuri- ym. kohteisiin, käy teattereissa ja kuuntelee kuukauden vieraita sekä tutustuu yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Tätä ja paljon muuta mahtuu pienehköön lukioomme.

Lukiossamme on keskiarvorajana 7, mutta sen allekin voimme ottaa viisi opiskelijaa. Opiskelijamme tulevat Merilkarvialta, Siikaisista, Isojoelta ja Ahlaisista (Pori). Olet tervetullut joukkoomme.

Pasi Koski, Merikarvian lukion rehtori

Sähköpostiosoite: pasi.koski[at]edumerikarvia.fi