Digiyouth -hanke

Google Classroom

in english

Tervetuloa Merikarvian lukion sivuille!

Merikarvian lukio on pienehkö oppilaitos länsirannikolla. Tämä koulu siitä erikoinen, että se on opiskelijoilleen täysin ilmainen. Opiskelija siis saa kaikki tarvitsemansa, kirjat, tietokoneet, koulumatkat ym. lukion puolesta käyttöönsä ja säästää näin selvää rahaa. Lukiossamme ovat painotuksina kansainvälisyys ja yrittäjyys, joita tarjotaan valittaviksi joka vuosi ja ne toteutuvat, mikäli opiskelijat niitä valitsevat.

Meillä on yhteistyökumppaneita parissakymmenessä maassa ja suhteet toimivat tarpeen tullen mutkattomasti. Lukemattomat nuoret ovatkin saaneet elinikäisiä ystäviä ja kokemusta yhteisten hankkeiden tekemisestä ja asumisesta perheissä tai suurkaupunkien vilinässä hostelleissa. Kansainvälisyyshankkeistamme näet paremmin projektit -osion alta. Juuri tällä hetkellä ovat menossa hankkeet Puolaan, Japaniin ja yksi kaksivuotinen hanketta. Digiyouth-hanke päättyi jouluun. Siinä oli mukana noin 200 opiskelijaa neljästä eri maasta ja hankkeessa on tuotettiin StartUp yrityksiä. Mukana oli ollut kolme yliopistoa ja yksi ammattikorkeakoulu. Tässä opiskelijat ovat liikkuivat todella paljon, vaikka korona loppuvaiheessa tätä työtä häiritsi.

Juuri nyt on menossa Change Makers-hanke, jossa on mukana 250 opiskelijaa, kolme yliopistoa ja kaksi ammattikorkeakoulua. Hanke käsittelee kiertotaloutta ja siinäkin opiskelijat tekevät pienissä ryhmissä omia töitään. Tarkoitus oli myös tavata runsaasti toisiaan, mutta korona esti sen. Oman lukion/yhteiskoulun kesken toki teimme excursion hankkeen puitteissa Yyteriin. Meetin kautta on oki ollut yhteydenpitoa.

Yrittäjyys on toinen painopistealue ja olemme yhdistäneet sen luontevalla tavalla kansainvälisyyteen.

Opettajamme ovat työhönsä motivoituneita ja avarakatseisia ja tavoitteenamme on opiskelijan paras. Opetuksen ohella lukiossamme on laaja tukipaketti alkaen tukiopetuksesta ja erityisopetuksesta psykologiin, psykologiseen erikoisairaanhoitajaan ja kuraattoriin. Kuraattorille pääsee heti.

Yhteistyö oppilaskunnan kanssa on mukavaa ja jatkuvaa. Opettajakunta on suurelta osalta yhteistä yhteiskoulumme kanssa.

Lukio tekee vuosittain lukuisia vierailuja opintojen puitteissa kulttuuri- ym. kohteisiin, käy teattereissa ja kuuntelee kuukauden vieraita sekä tutustuu yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin. Tätä ja paljon muuta mahtuu pienehköön lukioomme.

Lukiossamme on keskiarvorajana 7, mutta sen allekin voimme ottaa viisi opiskelijaa. Opiskelijamme tulevat Merikarvialta, Siikaisista, Isojoelta, Ahlaisista (Pori) ja Kritiinankaupungista. Olet tervetullut joukkoomme.

Pasi Koski, Merikarvian lukion rehtori

Sähköpostiosoite: pasi.koski[at]edumerikarvia.fi